SeaSalt Cornwall

Het is 1981, op een natte augustusdag stapt de familie Chadwick een winkeltje binnen aan Adelaide Street, Penzance. Ze zijn heel gewoon op zoek naar een paar goede, waterdichte jassen voor de drie kinderen, maar het einde van het liedje is dat ze de hele winkel kopen! Het assortiment bestaat uit traditionele werkkleding: visserskleppen, Guernsey-truien en gestreepte tops. Een paar maanden later verhuizen ze uit de Midlands, maar openen een tweede winkel in St Ives, Cornwall. De naam van de winkel blijft hetzelfde: General Clothing Stores.

De klanten in die tijd zijn de zeilers, boeren en vissers van het gebied, maar wat opvalt is dat ook de artiesten uit de streek graag langskomen. Deze begindagen zullen een blijvende invloed hebben op hoe de SEASALT CORNWALL producten er vandaag de dag nog uitzien.

De drie Chadwick-broers, Leigh, David en Neil, hadden hun hele leven in en rond de familiezaak doorgebracht en er af en aan gewerkt. Toen hun vader Don in 2001 overleed, besloten ze om zelf een ​​kledingmerk te starten geïnspireerd door alles dat ze bijzonder vonden aan Cornwall en… SEASALT was geboren! Twintig jaar vooruit: de drie broers zijn nog steeds dagelijks bij hun zaak betrokken, nog even gepassioneerd als vroeger over hun product en erg trots om een ​​van Cornwall’s grootste werkgevers te zijn.

SOPHIE CHADWICK

In 2004 ontmoette broer Neil zijn toekomstige vrouw Sophie, drukontwerper van beroep. Sophie’s creativiteit en betrokkenheid werd dé katalysator voor de transformatie van het degelijke familiebedrijf naar het veelomvattender SEASALT CORNWALL. Met haar liefde voor textielprints en Neil’s eindeloze ideeën en enthousiasme kon het SEASALT avontuur beginnen.

Wel is eenvoud de eerste kernwaarde van SEASALT gebleven en dit vertaalt zich in hun kenmerkende combinatie van het mooie met het nuttige. De producten hebben een utilitair gevoel, maar ondertussen worden alleen de zachtste, meest comfortabele en mooiste stoffen gebruikt. Het is alsof de Chadwicks hun liefde voor ‘de prachtigste plek om te leven en werken: Cornwall’ tot in alle details tot uitdrukking willen brengen. SEASALT heeft nooit concessies gedaan aan kwaliteit en promoot steeds uitgesprokener het belang van duurzame producten voor een goede prijs. Lees hier alles over hun tweede kernwaarde: DUURZAAMHEID.

Let op! Verhuisbericht

 

Vanaf 15 juli 2024 zijn wij verhuisd naar 

Utrechtseweg 186,

6862 AV Oosterbeek