Danefae

Danefae-winter

Het begon allemaal met een regenjas… Het trotse Scandinavische merk Danefæ vond het licht toen vier jeugdvrienden hun functionele, maar oerlelijke regenjassen op hun dagelijkse fietstocht naar het werk helemaal beu waren. Herkenbaar?

De missie van het Deense Danefae was dan ook vanaf het begin: de grillige Scandinavische weerpatronen omarmen met functionele, hoog kwalitatieve- maar nu ook prachtige en kleurrijke ontwerpen! Sinds de eerste regenjassen zijn de collecties groter en groter geworden, maar Danefae heeft nog steeds diezelfde missie: het praktische mooi maken!

De regenkleding is ontworpen volgens de principes van skikleding: technisch hoogwaardige membraansystemen en getapete naden die de wind en regen buiten houden, maar je lichaam laten ademen. Danefae kleding ademt zelf de liefde voor frisse lucht, eenvoud, stijl, mobiliteit en een levendig kleurenpalet. En dat past overal, of het nu om een stads-, land-, bos-, berg- of strandleven gaat.

Danefae denkt goed na over productie en consumptie. Danefae gelooft oprecht in duurzaamheid en gaat vol zelfvertrouwen de confrontatie aan met de wegwerp fast fashion cultuur. Danefae kleding is consequent gemaakt voor de lange termijn en het team staat daarvoor.

Danefae werkt samen met fabrikanten die allemaal BSCI gecertificeerd zijn en daarnaast ofwel Oeko-tex, Swan-label of GOTS gecertificeerd zijn. De kleurrijke en duurzame producten volgen, naast de huidige Europese en Deense wetgeving, een heel speciaal Danefæ-regelgevingskader voor het gebruik van chemie. Zo wordt duurzaamheid en kwaliteitsbehoud gegarandeerd, zelfs na vele jaren van gebruik. De wind- en waterdichte bovenkleding is ontworpen en vervaardigd zonder fluorkoolwaterstoffen.

Alle weersomstandigheden zijn goed als je Danefæ draagt!

Wil je meer lezen over de werkwijze en filosofie vanuit dit opvallende bedrijf?