Soruka

De missie van het ledermerk SORUKA is: prachtige tijdloze collecties tassen en portemonnees creëren van hoge kwaliteit leer, met gebruik van traditionele technieken en volledig volgens de beginselen van de duurzame mode- en fairtrade beweging.

De collecties worden ontworpen in een speelse, tijdloze stijl die de voorbijgaande microtrends en seizoenen gemakkelijk zal overleven. Elk item is een uniek en onherhaalbaar kunstwerkje.

Het ontwerpen vindt plaats in de creatieve sfeer van de stad Barcelona en de fabricage ligt in India, waar een kleine groep ambachtslieden hun traditionele handmatige technieken inzetten. Elk exemplaar is gemaakt uit ‘restleer’ en overig rest materiaal. De optelsom van dit alles klinkt bijna als een sprookje: traditionele ambachtstechnieken blijven bewaard, het milieu wordt gespaard- en de fairtrade beweging ondersteund.

De trefwoorden van SORUKA zijn: Uniek · Duurzaam · Handgemaakt De korte typering van het product: prachtige, op verantwoorde wijze vervaardigde, tassen en portemonnees van gerecycled leer.

SORUKA heeft overtuigend gekozen om geen onderdeel van het probleem te zijn, maar onderdeel van de oplossing! Een inspirerende houding waar wij van Maak! echt blij van worden.

Maar er zijn nog meer voordelen aan deze manier van werken, dus lees vooral verder over de werkwijze van SORUKA.